forex trading logo

Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών PDF Εκτύπωση E-mail

Ενδοσχολική Επιμόρφωση*   

Στο σχολείο μας πραγματοποιούνται τακτικά ενδοσχολικές επιμορφώσεις με σκοπό την ενημέρωση των εκπαιδευτικών στις νέες  τεχνολογίες αλλά και στις εξελίξεις της παιδαγωγικής επιστήμης.

Μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί τρεις επιμορφώσεις: 

    • Επιμόρφωση στη χρήση των διαδραστικών πινάκων (26/1/12).
      • Ένας διαδραστικός πίνακας είναι μία λευκή επιφάνεια αφής, στο μέγεθος ενός παραδοσιακού σχολικού πίνακα. Στην ουσία είναι μια ψηφιακή συσκευή αφής που συνδέεται με έναν υπολογιστή και έναν προβολέα (προτζέκτορα). Ο προβολέας προβάλλει το οπτικό σήμα εξόδου του υπολογιστή στην επιφάνεια του πίνακα. Ο χρήστης μπορεί να αλληλεπιδράσει με τα εικονιζόμενα αντικείμενα, χρησιμοποιώντας την αφή. 

    • Επιμόρφωση στη χρήση Wiki για εκπαιδευτικούς σκοπούς (5/2/13).
      • Ένα Wiki (προφέρεται γουίκι) είναι ένας τύπος ιστότοπου  που επιτρέπει στους χρήστες της να προσθέσουν, να αφαιρέσουν, ή να επεξεργαστούν το περιεχόμενό της, πολύ γρήγορα και εύκολα. Πιο απλά είναι ένα Διαδικτυακό λογισμικό που επιτρέπει την από κοινού σύνθεση και οργάνωση / δόμηση κειμένου πάνω σε ένα ή περισσότερα θέματα. Σε ένα wiki, διάφορα άτομα μπορούν να γράφουν μαζί (όχι ταυτοχρόνως) διευκολύνοντας έτσι τη συνεργασία πολλών ατόμων για τη συγγραφή ενός έργου. Αν ένα άτομο κάνει κάποιο λάθος, το επόμενο μπορεί να το διορθώσει ή να να προσθέσει κάτι νέο στην σελίδα, πράγμα που επιτρέπει την συνεχή βελτίωση και ενημέρωση. Το πιο γνωστό wiki είναι η Βικιπαίδεια.
    • Βιωματικό σεμινάριο για τη σχολική βία σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγ. Αναργύρων-Καματερού (26/2/13).
      • Ο σχολικός εκφοβισμός (αγγλ. bullying) είναι ένα φαινόμενο νεανικής παραβατικότητας, που εμφανίζεται σε πολλές χώρες του κόσμου. Ο σχολικός εκφοβισμός αναφέρεται στη χρήση βίας μεταξύ μαθητών ή συνομηλίκων παιδιών με στόχο να προκληθεί πόνος ή αναστάτωση. Εμφανίζεται με τη μορφή του λεκτικού εκφοβισμού (κοροϊδία, διακρίσεις, σεξουαλικά σχόλια), του κοινωνικού εκφοβισμού (διάδοση φημών, καταστροφή προσωπικών αντικειμένων, απομόνωση από την ομάδα), του σωματικού εκφοβισμού (χτυπήματα, σπρωξίματα, κλωτσιές), του ηλεκτρονικού εκφοβισμού (εκβιασμός μέσω Διαδικτύου και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μέσω μηνυμάτων στο κινητό τηλέφωνο).

Διάφορες φωτογραφίες από τις επιμορφωτικές δραστηριότητες του σχολείου μας:

sch1 sch2 sch3 sch4 s8 s7 s6 s5 s4 s3s1 s2

  *Τι σημαίνει όμως  ενδοσχολική επιμόρφωση; Είναι η επιμόρφωση που γίνεται μέσα στο σχολείο  με βασικό πλεονέκτημα την επισήμανση και ανάλυση των ιδιαίτερων επιμορφωτικών αναγκών και ενδιαφερόντων  των εκπαιδευτικών κάθε σχολείου χωριστά. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται  ευκολότερα η  υιοθέτηση και εφαρμογή σύγχρονων προσεγγίσεων στη σχολική τάξη ενώ παράλληλα ενισχύεται η επικοινωνία μεταξύ των εκπαιδευτικών. Η επιμόρφωση μέσα στο σχολείο καθιερώνει τη σχολική κοινότητα ως μονάδα μάθησης, όπου συνεργατικά επισημαίνονται και αντιμετωπίζονται τα προβλήματα του κάθε σχολείου και του κάθε εκπαιδευτικού μέσα σ? αυτό. 

 

 

Πρόσφατα νέα

Δημοφιλή


This webpage is made by Vangelis Bakos powered by Joomla!. Valid XHTML and CSS.