forex trading logo

Τμήμα Ενταξης PDF Εκτύπωση E-mail

Ενημέρωση για την λειτουργία Tμήματος Ένταξης (ΤΕ)

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες σας ενημερώνουμε ότι από φέτος (σχολική χρόνια 2016-17) λειτουργούν Τμήματα Ένταξης για όλες τις ταξεις στο σχολείο μας.

Στο τμήμα Ένταξης φοιτούν μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που χρήζουν περαιτέρω ενίσχυσης και καθοδήγηση. Πρόκειται για μαθητές που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες και ως εκ τούτου, εκδηλώνουν προβλήματα συμπεριφοράς και χαμηλή σχολική επίδοση. Στα Τμήματα Ένταξης φοιτούν κατά προτεραιότητα μαθητές που φέρουν γνωμάτευση από δημόσιο διαγνωστικό φορέα (ΙΠΔ, ΚΕΔΔΥ).  Επιπλέον, δύναται να φοιτήσουν και μαθητές που δεν φέρουν γνωμάτευση, κατόπιν ενημέρωσης και της σύμφωνης γνώμης του σχολικού συμβούλου Ειδικής Αγωγής, με υπεύθυνη δήλωση του γονέα.

Τα μαθήματα διεξάγονται ταυτόχρονα/παράλληλα με τα αντίστοιχα μαθήματα της τυπικής τάξης. Ως προς τους στόχους και το περιεχόμενο της διδασκαλίας εφαρμόζεται το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών του Υπουργείου Παιδείας. Ως προς τις μεθόδους και την αξιολόγηση αξιοποιούνται μέθοδοι διδασκαλίας προσαρμοσμένες στις ανάγκες των μαθητών/τριών, όπως η αρχή της εποπτείας και πολυαισθητηριακή προσέγγιση, η εγγύτητα στη ζωή, η ομαδοσυνεργατική διδασκαλία, η εξατομίκευση της διδασκαλίας, η σταδιακή προσέγγιση των διδακτικών στόχων και η ανάλυση έργου. Η βιωματική μάθηση αποτελεί αρχή για όλους τους μαθητές του Γυμνασίου και πολύ περισσότερο για μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες. Ο συνδυασμός των μεθόδων και διδακτικών προσεγγίσεων ανάλογα με τις ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες και τους επιδιωκόμενους διδακτικούς-μαθησιακούς στόχους αποτελεί προϋπόθεση για την αποτελεσματικότητα της διδασκαλίας.

    Οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν στα ΤΕ προωθούν τη συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς της τυπικής τάξης, αλλά οπωσδήποτε και με τους γονείς/κηδεμόνες και πρόσωπα που τυχόν εμπλέκονται στην εκπαίδευση και τη μελέτη των μαθητών και μαθητριών με μαθησιακές δυσκολίες.

 

Πρόσφατα νέα

Δημοφιλή


This webpage is made by Vangelis Bakos powered by Joomla!. Valid XHTML and CSS.