forex trading logo

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά PDF Εκτύπωση E-mail

Επίσκεψη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

theatro pirea

  Σήμερα Τρίτη 26 Μαρτίου 2018 η θεατρική ομάδα του σχολείου μας μαζί με τις υπεύθυνες αυτής καθηγήτριες επισκεφθήκαμε το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με αφορμή το φεστιβάλ «Η δυναμική του ελληνικού θεατρικού λόγου στο θέατρο».

  Με το λεωφορείο της γραμμής, το τρένο στη συνέχεια και μετά από περπάτημα ενός τετάρτου στον πολύβουο δρόμο του μεγάλου λιμανιού της χώρας μας φτάσαμε στον χώρο του θεάτρου με απόλυτη συνέπεια στο ραντεβού μας, 10:00 το πρωί.

  Μας υπέδειξαν τις θέσεις μας- θεωρείο προς μεγάλη μας ευχαρίστηση- απ? όπου όλα φαίνονταν ακόμα πιο ενδιαφέροντα: η σκηνή, τα πρόσωπα ?πρωταγωνιστές και σκηνοθέτης, οι υπόλοιποι θεατές της πλατείας- μαθητές και εκείνοι σαν εμάς, τα βελούδινα καθίσματα, ο εντυπωσιακός πολυέλαιος μακράς ιστορίας...

  Για την ιστορία του θεάτρου μας ενημέρωσαν αρχικά, ενώ στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο σκηνοθέτης του έργου «Η πείνα» του Χαράλαμπου Γιάννου. Μας έδωσε πληροφορίες για την υπόθεση του έργου, μας εξήγησε πως θα παρακολουθήσουμε πρόβες πάνω στην 8η σκηνή. Είδαμε έτσι τον τρόπο που ο σκηνοθέτης, οι συνεργάτες του και οι ηθοποιοί εργάζονται πάνω στο κείμενο, γνωρίσαμε τις τεχνικές ανάγκες της παράστασης. Είδαμε τον σκηνοθέτη να δίνει οδηγίες διακόπτοντας τον ηθοποιό και ζητώντας του να επαναλάβει μέρος της σκηνής, να μπαίνει ανάμεσα στους θεατές, για να καταλάβει καλύτερα τα λάθη στην υποκριτική απόδοση του σεναρίου... Πόσο, πραγματικά, όλα αυτά μας θύμισαν τις δικές μας πρόβες στην ερασιτεχνική σκηνή του σχολείου μας και στο χώρο της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων! Μετά την παρέλευση μιάμισης ώρας τέθηκαν από το κοινό ερωτήματα, τα οποία και απαντήθηκαν προθύμως από τον σκηνοθέτη και τους ηθοποιούς.

  Ολοκληρώθηκε η διαδικασία και πήραμε το δρόμο της επιστροφής. Φεύγοντας και μοιραζόμενοι μεταξύ μας τα μέλη της ομάδας τις εντυπώσεις μας, καταλήξαμε πως ο παλιός ελληνικός κινηματογράφος με τις απίστευτες ατάκες και το πηγαίο χιούμορ είναι το είδος που μας ταιριάζει απόλυτα!

Χριστίνα Πανούση (Γ3)

 

Πρόσφατα νέα

Δημοφιλή


This webpage is made by Vangelis Bakos powered by Joomla!. Valid XHTML and CSS.