forex trading logo

Λέσχη Κινηματογράφου & Βιβλίου PDF Εκτύπωση E-mail

Λέσχη Κινηματογράφου και Βιβλίου 2ου Γυμνασίου Καματερού

    Ως εκπαιδευτικοί λειτουργοί πιστεύουμε ότι τα βιβλία και η ανάγνωση τους είναι θεμέλιοι λίθοι της μάθησης, της πνευματικής καλλιέργειας, της κυκλοφορίας των ιδεών και  της διάδοσης της γνώσης. 

  Το διάβασμα από μια νεαρή  ηλικία, όπως αυτή των μαθητών του γυμνασίου, είναι  μια όμορφη και επικοικοδομητική συνήθεια που προσφέρει γνώσεις, διαπλάθει χαρακτήρες, καλλιεργεί την τέχνη του λόγου και οδηγεί στη διαμόρφωση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων.

  Στόχος της λέσχης μας  είναι να προσφέρει στους μαθητές βιβλία που καλύπτουν τις ανάγκες της ηλικίας τους για ψυχαγωγία, πληροφόρηση, ενημέρωση, επιμόρφωση, έρευνα.

  Η λέσχη μας δεν μένει μόνο στα βιβλία αλλά τα συνδυάζει με την τέχνη του κινηματογράφου όπου επιδιώκουμε, πέραν άλλων, να αναδείξουμε τη μεγάλη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στις πιο καθοριστικές εκφράσεις του πολιτισμού μας: το βιβλίο και την εικόνα. Προσεγγίζουμε τους κινηματογραφόφιλους μαθητές  ώστε να αναπτύξουν κριτική σκέψη και αισθητική καλλιέργεια για να αποτελέσουν ένα μελλοντικό "σινεφίλ" κοινό. Στα πλαίσια αυτά πέρα από προβολές ποιοτικών ταινιών όπου ακολουθεί σχολιασμός και ανταλλαγή απόψεων, διοργανώνουμε επισκέψεις όπως στο μουσείο κινηματογράφου, στην εθνική βιβλιοθήκη, ειδικές προβολές κ.ά.

Η Λέσχη μας δίνει το μήνυμα: Το διάβασμα είναι πολιτισμός

 

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες (2011-12 & 2012-13)

Ολυμπία Μαστραπά, Παναγιώτα Ξυνή

 

Πρόσφατα νέα

Δημοφιλή


This webpage is made by Vangelis Bakos powered by Joomla!. Valid XHTML and CSS.