forex trading logo

ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail

 Το σχολείο μας, στις 19 Απριλίου πραγματοποίησε μια αξέχαστη για όλους τους συμμετέχοντες μαθητές μονοήμερη εκδρομή στον ξακουστό αρχαιολογικό χώρο της Επιδαύρου. Συγκεκριμένα, το μεγαλύτερο μέρος της επίσκεψης έγινε στο φημισμένο θέατρο της Επιδαύρου.

 Κατασκευασμένο τον 4 ο αιώνα π.Χ. από τον αρχιτέκτονα Πολύκλειτο τον Νεότερο, ο χώρος χρησιμοποιήθηκε για την εκτέλεση δραματικών παραστάσεων, οι οποίες είχαν ευεργετικά αποτελέσματα για την ψυχική και σωματική υγεία των ασθενών. Μάλιστα, η μέγιστη χωρητικότητά του φτάνει στους 14.000 θεατές. Το θέατρο αυτό αποτελεί ένα από τα πιο καλά διατηρημένα του είδους του, φιλοξενώντας ανάμεσα στα μάρμαρά του χιλιάδες τουρίστες σε καθημερινό επίπεδο. Επιπλέον, το βασικότερο χαρακτηριστικό του είναι ότι θεωρείται το τελειότερο θέατρο της αρχαίας Ελλάδας από άποψη ακουστικής και αισθητικής. Μέσα στον χώρο του η ελληνική γλώσσα ακούγεται σαν μια όμορφη μελωδία.

Τέλος, η εκδρομή ολοκληρώνεται στο χωριό της Νέας Επιδαύρου, ένας τόπος που επισκέπτεσαι σαν τουρίστας, αλλά καταλήγεις να τον αγαπάς σαν ντόπιος. Ο αέρας
δροσερός και η ατμόσφαιρα πιο ζωντανή με τα χαρούμενα πρόσωπα των παιδιών.


Γκόγκου Αθηνά
Γιάννη Μαρίνα

ep1

ep2 ep3

 

 

Πρόσφατα νέα

Δημοφιλή


This webpage is made by Vangelis Bakos powered by Joomla!. Valid XHTML and CSS.