forex trading logo

Συμπεριφορά μαθητών PDF Εκτύπωση E-mail

ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ

Οι μαθητές/τριες οφείλουν κύρια στον εαυτό τους και κατόπιν στους γονείς και στην κοινωνία να παρακολουθούν με επιμέλεια τα μαθήματά τους διεκδικώντας πάντοτε την καλύτερη δυνατή γνώση ποιοτικά και ποσοτικά.

Ως εκ τούτου πρέπει :

    1. να αποφεύγουν ενέργειες που εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή του μαθήματος και των σχολικών εκδηλώσεων.
    2. να σέβονται θεσμούς, να υπακούουν με ευγένεια στις υποδείξεις των καθηγητών, να σέβονται την προσωπικότητα των συμμαθητών τους, την ξένη περιουσία (ατομική ή σχολική) και το περιβάλλον. Η ευπρεπής συμπεριφορά , η ησυχία και το ήρεμο κλίμα μέσα στην αίθουσα είναι προϋποθέσεις αρμονικής συνεργασίας όλων των μελών της ομάδας.
    3. να τηρούν τους κανόνες ατομικής υγιεινής και να έχουν ευπρεπή και ανεπιτήδευτη εμφάνιση, που να ταιριάζει στην ηλικία τους και τη μαθητική τους ιδιότητα. Επίσης είναι καλό να μην υιοθετούν εκκεντρικότητες στο ντύσιμό τους και να μην προκαλούν με αυτό.
    4. να προστατεύουν τους εαυτούς τους από κάθε κίνδυνο και κυρίως να μην ανεβαίνουν στα παράθυρα του σχολείου, στα κάγκελα του προαυλίου και του κλιμακοστασίου. Επίσης όταν οι μαθητές βρίσκονται στο προαύλιο να μη μιλούν με εξωσχολικά άτομα.
    5. να διατηρούν καθαρό το σχολικό χώρο, να μην πετούν σκουπίδια και να μη λερώνουν τους τοίχους. Η αναγραφή συνθημάτων, συμβόλων, άσεμνων λέξεων ή φράσεων στους τοίχους του σχολείου δημιουργεί ένα περιβάλλον αντιαισθητικό, που μας προσβάλλει όλους.
    6. Κανένας μαθητής/τρια δεν επιτρέπεται να υποστεί σωματική, λεκτική βία ή απειλές μέσα στην εκπαιδευτική κοινότητα. Φαινόμενα αυτής της μορφής θα πρέπει να αναφέρονται αμέσως στην Δ/νση ή και τους καθηγητές οι οποίοι θα μεριμνήσουν ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.
 

Πρόσφατα νέα

Δημοφιλή


This webpage is made by Vangelis Bakos powered by Joomla!. Valid XHTML and CSS.