forex trading logo

Ιστορικό κέντρο-Επίσκεψη PDF Εκτύπωση E-mail

Περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

  Η περιήγησή μας ξεκίνησε από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού. Εκεί μας υποδέχτηκε η ξεναγός με την οποία συνεχίσαμε την ενδιαφέρουσα διαδρομή μας. Μάθαμε πως ο ναός άρχισε να κατασκευάζεται στα 1842 και το 1862 ολοκληρώθηκε η κατασκευή του. Πρόκειται για σταυροειδή τρίκλιτη βασιλική με τρούλο.

  Επόμενη στάση ήταν στη Ρωμαϊκή Αγορά, η οποία δημιουργήθηκε ως συνέχεια της Αρχαίας Αγοράς, προκειμένου να ικανοποιήσει τις ανάγκες της καθημερινής ζωής της πόλης. Εκεί θαυμάσαμε μεταξύ άλλων το Ηλιακό ρολόι της Αθήνας «Αέρηδες», το οποίο εκτιμάται ότι χτίστηκε το 47 π.Χ. από τον αστρονόμο Ανδρόνικο τον Κυρρήστης. Πρόκειται για οκταγωνικό μαρμάρινο κτήριο, χωρίς κίονες, αλλά με μετόπες διακοσμημένες με ανάγλυφα που εικονίζουν τους οκτώ κύριους ανέμους, εξού και το όνομα «Αέρηδες». Στη κορυφή της στέγης υπήρχε ορειχάλκινος ανεμοδείκτης υπό μορφή Τρίτωνα, ο οποίος περιστρεφόμενος έδειχνε την κατεύθυνση ενός από τους οκτώ κύριους ανέμους.Ακολούθως, σταθήκαμε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, βυζαντινό ναό στην Πλάκα (12 αι.), από τους λίγους που διασώζονται χωρίς ιδιαίτερες μεταγενέστερες προσθήκες.

  Ο όμορφος αυτός περίπατος κατέληξε στο σπίτι της Αγίας Φιλοθέης, ένα αρχοντικό της οικογένειας των Μπενιζέλων-Παλαιολόγων, και απολύτως συνδεδεμένο με τις στιγμές του βίου της Αγίας Φιλοθέης.

Παρασκευοπούλου Μαρία Ελένη (Β3)

Σαντζαρίδη Σταυρούλα (Β3)

ist1

ist2 ist3 ist4

 

Πρόσφατα νέα

Δημοφιλή


This webpage is made by Vangelis Bakos powered by Joomla!. Valid XHTML and CSS.