forex trading logo

Απουσίες μαθητών PDF Εκτύπωση E-mail

Απουσίες Μαθητών (τελευταία ενημέρωση 9/2/2018)

   Οι απουσίες στο γυμνάσιο υπολογίζονται σε ώρες. Κάθε μαθητής που απουσιάζει παίρνει τόσες ώρες απουσίες όσες το ωρολόγιο πρόγραμμα του, για παράδειγμα αν έχει 7 ώρες μάθημα θα πάρει 7 απουσίες.

   

  Σύμφωνα με την αρ. πρωτ. 10645/ΓΔ4/22-1-2018 (Β΄ 120) Υπουργική Απόφαση αλλάζει  ο τρόπος χαρακτηρισμού φοίτησης των μαθητών. Συγκεκριμένα:

  • Καταργείται η διάκριση των απουσιών σε δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες.
  • Οι κηδεμόνες επιβάλλεται να ενημερώνουν άμεσα το σχολείο για την απουσία του/της μαθητή/τριας.
  • Από το τρέχον σχολικό έτος (2017-2018) επαρκής χαρακτηρίζεται η φοίτηση μαθητή/τριας, εφόσον το σύνολο των απουσιών του/της δεν υπερβαίνει τις εκατόν δεκατέσσερις (114). Εάν τις υπερβαίνει, η φοίτηση χαρακτηρίζεται ανεπαρκής και ο/η μαθητής/τρια είναι υποχρεωμένος/η να επαναλάβει τη φοίτησή του/της στην ίδια τάξη.
  • Μόνο για το σχολικό έτος 2017-18, μπορεί να χαρακτηριστεί επαρκής και η φοίτηση μαθητή/τριας που πραγματοποίησε έως 164 απουσίες, εφόσον συντρέχουν σωρευτικά τα εξής : α) για τις παραπάνω από τις 114 έχει προσκομίσει δικαιολογητικά από γιατρό που βεβαιώνουν την ασθένεια, β) ο Γενικός Μέσος Όρος της προφορικής βαθμολογίας, που προκύπτει από το άθροισμα των μέσων όρων των δύο τετραμηνιαίων βαθμών διαιρούμενο με τον αριθμό των διδασκόμενων μαθημάτων, είναι δεκαπέντε πλήρες.

 

     Παρακαλούμε τους γονείς ή κηδεμόνες να είναι σε τακτική επαφή με το σχολείο για να ενημερώνονται για τις απουσίες των μαθητών.

 

Πρόσφατα νέα

Δημοφιλή


This webpage is made by Vangelis Bakos powered by Joomla!. Valid XHTML and CSS.